jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Barbados Hotsauce

Typ zboží:Pálivé omáčky
Výrobce:Shamanic Fire
Stupnice pálivosti: Silně pálivé Silně pálivé
Počet komentářů:7 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:149 Kč
Vložit do košíku
 

Omáčka vyrobená z oranžových papriček Habanero, hořčice, cibule a česneku je opravdu nezaměnitelná! Má skvělý pomalý nástup pálivosti, která přetrvává poměrně dlouho.

Pokud jste někdy byli na Barbadosu, pravděpodobně jste tento typ omáčky měli na stole místo jinde běžného Tabasca. Vytvořte si svůj vlastní tropický ráj s touto omáčkou vhodnou téměř ke každému jídlu.

 

Pálivost 11 500 SHU!! 

 

Složení: voda, oranžové papričky Habanero, cibule, ocet z cukrové třtiny, hořčičný prášek, med, sůl, papričky Habanero, cibule, kyselina octová, kari, sušená paprika, Xanthan, kukruma a extrakt ze sladké papriky.

 

Objem: 148ml

foto0