jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Frank's Red Hot Original

Typ zboží:Pálivé omáčky
Výrobce:Reckitt Benckiser Inc.
Stupnice pálivosti: Mírně pálivé Mírně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: 2 ks
Cena:179 Kč
Vložit do košíku
 

 Omáčka Frank's RedHot Original je vyrobená ze směsi vyzrálých kayenských papriček. Tímto získává svou jedinečnou chuť, která se nemění už přes 90 let!

Tato omáčka se svou výjimečnou chutí byla tajnou přísadou použitou v původních Buffalo Wings uvařených v roce 1964 v Buffalo, N.Y..

 

Recept na tuto omáčku lze vystopovat zpět do roku 1896 do společnosti Frank Tea and Spice Company v Ohio. Majitel Frank podepsal v roce 1918 smlouvu s paprikovou farmou Estilette a tak se Frank a Adam estilette staly partnery. Oba zkoušeli míchat koření, ocet, česnek a kayenské papričky, které nechaly zrát v sudech. Takto vznikla světoznámá omáčka, která se na trhu objevila v roce 1920.

 

Tak neváhejte a udělejte si i vy ty jediné původní Buffalo Wings! Ale samozřejmě jí můžete používat úplně na všechno.

 

Recenze na tuto omáčku v češtině!!!   

 

Složení: vyzrálé kayenské papričky, destilovaný ocet, voda, sůl, česnekový prášek.

 

Objem: 354ml

 

 

Originální recept, cca na 12 křídel:

 

Zahřejte olej ve friťáku (nebo v hluboké pánvi) na 190 °C - olej by měl asi o tři centimetry překrývat křidýlka. V kastrolku na mírném ohni smíchejte kousek (2cm) másla (v originále margarín) a pálivou omáčku (tak 50ml),  míchejte do doby, než se máslo rozpustí, poté kastrol sundejte z plotýnky.

V menší misce spolu smíchejte hrst nebo dvě mouky, sladkou papriku, pepř a sůl. Poté do misky vložte kuřecí křidélka, důkladně je promíchejte s kořením, mísu přikryjte a maso nechte asi na 60-90 minut uležet (opravdu důležité pro křupavost křidélek).

Poté křidélka fritujte po dobu asi 10-15 minut, dokud nezačnou zlatavět. Poté je vyndejte z fritézy a smíchejte je s marinádou z kastrolku. Následně je můžete servírovat, i deálně s řapíkatým celerem a dipem z modrého plísňového sýra.

foto0