jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Jaká je nejpálivější omáčka?

Zde je důležité začít rozlišovat omáčky tzv. přírodní a extraktové.

Přírodní omáčky obsahují pouze různý poměr papriček, octa, soli a koření.

Naproti extraktové obsahují povětšinou to samé plus je dodán extrakt kapsaicinu (látka způsobující pálivost). Extraktové omáčky jsou o řády pálivější než přírodní, používají se v naprosté většině jen po kapkách a jejich plná chuť se projeví právě až při velkém zředění v jídle. Extrakt kapsaicinu má výrazně hořkou chuť, která slábne právě ředěním. Dále se ještě vyskytují produkty označované za nejpálivější omáčky, ale přitom se jedná pouze o roztok kapsaicinu nebo přímo o jeho krystalickou formu.

Toto už se za omáčky opravdu považovat nedá a má to spíše sběratelskou než gurmánskou hodnotu.

Nejpálivější omáčka, kterou si můžete objednat, je z přírodních Lethal Ingestion a z extraktových Mad Dog 357 Silver Collectors Edition.

Litujeme, tento produkt není dostupný!