jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Maverick

Typ zboží:Pálivé omáčky
Výrobce:Grim Reaper Foods
Stupnice pálivosti: Silně pálivé Silně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:169 Kč
Vložit do košíku
 

Skvělá nová omáčka z oranžových papriček Habanero. Velice silná omáčka krásné sytě oranžové barvy. Chuťově spíše do kysela a tak je skvělá na vajíčka, zeleninu i těstoviny.

 

Recenze na tuto omáčku v češtině!!!  

 

Složení: Papričky Habanero, Datlová Rajčata, Jablečný Ocet, Šalotka, Česnek, Cukr, Rajčatový Protlak, Sůl, Olej, Kyselina Citrónová.

 

Objem: 100ml

foto0