jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Naga Bih Jolokia mletá (25g)

Typ zboží:Koření - Chilli
Výrobce:Ostatní
Stupnice pálivosti: Extra pálivé Extra pálivé
Počet komentářů:8 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:99 Kč
Vložit do košíku
 

V roce 2008 nejpálivější paprička na světě konečně v ČR. V této hrubě mleté formě stačí jen špetka a dodáte vašim pokrmům ten správný říz. Kromě obrovské pálivosti vás překvapí i úžasná ovocná chuť a vůně této papričky.

 

Složení: papričky Naga Bih Jolokia

 

Hmotnost: 25g

 

foto0