jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Jaká je nejpálivější omáčka?

Zde je důležité začít rozlišovat omáčky tzv. přírodní a extraktové.

Přírodní omáčky obsahují pouze různý poměr papriček, octa, soli a koření.

Naproti extraktové obsahují povětšinou to samé plus je dodán extrakt kapsaicinu (látka způsobující pálivost). Extraktové omáčky jsou o řády pálivější než přírodní, používají se v naprosté většině jen po kapkách a jejich plná chuť se projeví právě až při velkém zředění v jídle. Extrakt kapsaicinu má výrazně hořkou chuť, která slábne právě ředěním. Dále se ještě vyskytují produkty označované za nejpálivější omáčky, ale přitom se jedná pouze o roztok kapsaicinu nebo přímo o jeho krystalickou formu.

Toto už se za omáčky opravdu považovat nedá a má to spíše sběratelskou než gurmánskou hodnotu.

Nejpálivější omáčka, kterou si můžete objednat, je z přírodních Lethal Ingestion a z extraktových Mad Dog 357 Silver Collectors Edition.

Pravý kayenský pepř mletý (50g)

Typ zboží:Koření - Chilli
Výrobce:Ostatní
Stupnice pálivosti: Středně pálivé Středně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:49 Kč
Vložit do košíku
 

Jedná se o pravý kayenský pepř, neboli jednodruhové chilli přímo z kayenských papriček.

 

Je kayenský pepř chilli?

Hodně lidí je zmateno českým názvem kayenský pepř a myslí si, že jde o nějaký druh pepře. Bohužel zde kdysi došlo k špatném překladu z angličtiny kde "pepper" lze přeložit jako pepř i paprička a jako překlad byl zvolen nesprávný termín pepř.

Jedná se o mleté kayenské papričky, ale často pod tímto názvem také bývá prodávána směs různých pálivých odrůd chilli.

 

Složení: papričky Cayenne (kayenské papričky)

 

Hmotnost: 50g

 

foto0