jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Pravý kayenský pepř mletý (50g)

Typ zboží:Koření - Chilli
Výrobce:Ostatní
Stupnice pálivosti: Středně pálivé Středně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: 200 g
Cena:49 Kč
Vložit do košíku
 

Jedná se o pravý kayenský pepř, neboli jednodruhové chilli přímo z kayenských papriček.

 

Je kayenský pepř chilli?

Hodně lidí je zmateno českým názvem kayenský pepř a myslí si, že jde o nějaký druh pepře. Bohužel zde kdysi došlo k špatném překladu z angličtiny kde "pepper" lze přeložit jako pepř i paprička a jako překlad byl zvolen nesprávný termín pepř.

Jedná se o mleté kayenské papričky, ale často pod tímto názvem také bývá prodávána směs různých pálivých odrůd chilli.

 

Složení: papričky Cayenne (kayenské papričky)

 

Hmotnost: 50g

 

foto0