jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Víte odkud papriky pochází?

Indiáni v Latinské Americe znali podle archeologických nálezů divoké chili papričky už 7500 let př. n. l. a považují se za první zdomácnělou zeleninu v Americe.

V třetím tisíciletí př. n. l. je už běžně pěstovali Inkové, kteří je pokládali za posvátné rostliny. Kolem roku 1500 př. n. l. se rozšířily na sever až do Mexika a staly se důležitou a oblíbenou součástí místní stravy.

Mayové pěstovali jejich nejrůznější variety a užívali je téměř do každého jídla. Od snídaně, k níž mívali horkou kaši z kukuřice bohatě kořeněnou chili až po večerní jídlo, v němž chili nikdy nechyběly. Stejné oblibě se papričky těšily u Aztéků.

Do Evropy, konkrétně do Španělska, přivezl první čili papričky Diego Alvarez Chanca, který byl lékařem na Kolumbově druhé výpravě v roce 1493. Byl také prvním, kdo napsal pojednání o jejich léčivých vlastnostech.

Pravý kayenský pepř mletý (50g)

Typ zboží:Koření - Chilli
Výrobce:Ostatní
Stupnice pálivosti: Středně pálivé Středně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:49 Kč
Vložit do košíku
 

Jedná se o pravý kayenský pepř, neboli jednodruhové chilli přímo z kayenských papriček.

 

Je kayenský pepř chilli?

Hodně lidí je zmateno českým názvem kayenský pepř a myslí si, že jde o nějaký druh pepře. Bohužel zde kdysi došlo k špatném překladu z angličtiny kde "pepper" lze přeložit jako pepř i paprička a jako překlad byl zvolen nesprávný termín pepř.

Jedná se o mleté kayenské papričky, ale často pod tímto názvem také bývá prodávána směs různých pálivých odrůd chilli.

 

Složení: papričky Cayenne (kayenské papričky)

 

Hmotnost: 50g

 

foto0