jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Raspberry & Chilli Jelly

Typ zboží:Marmelády, džemy, pomazánky
Výrobce:Cambridge Chilli Sauce Company
Stupnice pálivosti: Mírně pálivé Mírně pálivé
Počet komentářů:3 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:149 Kč
Vložit do košíku
 

Úžasná malinová marmeláda s velice příjemnou pálivostí, která se skvěle hodí k snídani. Vynikající je i se sýry a vepřovým masem.

Marmelády obecně jsou skvělé na potírání grilovaných mas a dosažení krásné glazury.

Všechny ingredience jsou přírodní a marmeláda neobsahuje žádné konzervanty ani stabilizátory.

 

Složení: cukr, maliny, jablka Bramley, papričky Ring of Fire (0,5%).

 

Obsah: 220g

foto0