jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Víte, jak se měří pálivost?

Měří se na Scovilleho jednotky (SHU). Scovilleho stupnice je pojmenována po americkém chemiku Wilburu L. Scovillem (1865–1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost.

 

Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějších papriček - habanero má pálivost 300 000 a více SHU (Scoville heat units), z čehož plyne, že roztok musí být 300 000 krát ředěn vodou, než je kapsaicin nezjistitelný.

15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného v poměru 1 : 1 000 000, proto nejvyšší možná dosažená hodnota – pro čistý 100% kapsaicin – dosahuje 15 milionů SHU (Scoville heat units). Největší slabinou Scovilleho organoleptického testu je jeho nepřesnost zapříčiněná lidským prvkem.

 

Pomocí chromatografických metod dnes může měřit SHU podstatně přesněji, než při Scovilleho organoleptickém testu za účasti ochutnávačů.

Sands of Time

Typ zboží:Koření - směsi
Výrobce:Grim Reaper Foods
Stupnice pálivosti: Silně pálivé Silně pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:179 Kč
Vložit do košíku
 

Ghost Chilli & BBQ Rub

 

 Velice pálivá směs chilli (20%) a koření, ideální na použití při grilování.

Nejlepší je pořádně vmasírovat do masa, ryb nebo zeleniny alespoň hodinu před samotným grilováním. Nic více již není třeba. Tato směs se postará o blaho a zároveň i peklo ve vaší puse.

 

Složení: Papričky Ghost Chilli "Naga Jolokia" (20%), sladká paprika, černý pepř, mořská sůl "Halen Môn Anglesey", cukr, fenyklová semínka, česnek, oregano, skořice, římský kmín, nové koření.

 

Obsah: 50g

foto0