jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Semínka 7 Pot Red (10ks)

Typ zboží:Semínka
Výrobce:Ostatní
Stupnice pálivosti: Extra pálivé Extra pálivé
Počet komentářů:0 - Zobrazit / zapsat komentář
Na skladě: Není skladem - na dotaz
Cena:99 Kč
Vložit do košíku
 

Vynikající super pálivá paprička, jejíž název je odvozen z její proslulé pálivostii. Je prý schopná okořenit až 7 kotlíků jídla. Původem je z Trinidadu a má velice příjemnou chuť, která je poměrně výrazná a dokáže se prosadit i přes velké množství koření, jako například v curry.

 

Rostliny plodí papričky velké 4 až 5 centimetrů a má opravdu spousty plodů. Rostlina dosahuje velikosti 40 až 60cm.

 Klíčení se doporučuje provádět v únoru až březnu (pro pěstování venku) při teplotě mezi 25 a 30 stupni Celsia. Doba klíčení je zhruba 21 dnů.

Pro větší pálivost je dobré těsně před dozráním omezit zálivku. Doba do zrání je okolo 100 dnů.

 Ohledně pěstování doporučujeme navštívít Chilliweb.

 

Složení: semínka Capsicum Chinense (7 Pot)

 

Obsah: 10ks

foto0