jméno:   heslo:
Váš košík je prázdný košík
Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum).

Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk sliznice jazyka a tato vazba vyvolá stejné procesy, jaké způsobí vystavení sliznice jazyka vysokým teplotám.

Kapsaicin tedy „nepálí“ náhodou a papriky si jej vyvinuly jako účinnou obranu proti býložravcům. Ptáci jsou vůči této pálivosti imunní.

Registrační formulář

Registrací získáte možnost pohodlného nakupování v obchodě Habanero.cz!
Vaše kontaktní údaje - položky označené * jsou povinné
Jméno / Firma *
Fakturační adresa
Ulice *
Místo *
PSČ *
Dodací adresa - nevyplňujte, pokud je shodná s adresou fakturační
Ulice
Místo
PSČ
IČO
DIČ
Telefon *
Mail *
Přihlašovací údaje
Přihlašovací jméno * (bez mezer a diakritiky)
Heslo *
Heslo znovu * (pro kontrolu)